آشنایی با اعداد و نوشتههای روی باتری خودرو به شما کمک می کند تا بتوانید نمونه مناسبی از این محصولات را خریداری کنید. میزان ظرفیت این باتری ها از اهمیت بالایی برخوردار هستند و شما باید با توجه به اطلاعات درج شدن بر روی آن، بتوانید نمونه مناسبی از این محصولات را خریداری کنید. ظرفیت این باتری ها باید با نیاز و توان خودرو مطابقت داشته باشد، در غیر این صورت آسیب های جدی به خودرو وارد می شود.
برای مشاهده لوازم یدکی T8 برروی لینک مربوطه کلیک نمایید.
آشنایی با اعداد و نوشتههای روی باتری خودرو
برای آشنایی با اعداد و نوشتههای روی باتری خودرو خوب است بدانید که بر روی بدنه این باتری ها اطلاعات زیادی درج شده است. هر یک از این اطلاعات مفهوم خاصی داشته و یکی از ویژگی های باتری خودرو را بیان می کند.
مفهوم علامت CCA روی باتری خودرو
پارامتر CCA یکی از پارامترهای فوق العاده در شناسایی این باتری ها می باشد. اهمیت این پارمتر خصوصاً در مناطق سردسیر بسیار زیاد است. این عبارت مخفف شده عبارت Cold Cranking Amps می باشد.
این پارامتر بیانگر این است که باتری در دمای منفی ۱۸ درجه ی سانتیگراد چه مقدار جریان را می تواند برای ۳۰ ثانیه فراهم کند تا ولتاژ آن کمتر از ۷. ۲ ولت نشود. این عبارت در حقیقت شدت جریانی را نشان می دهد که یک باطری ماشین برای استارت زدن خودرو در هوای سرد ارائه می دهد.
این پارامتر در حقیقت همان جریان تست درجه حرارت پایین باتری است. عوامل موثر در مقدار جریان استارت سرد باتری شامل موارد مختلفی می شود.
- ظرفیت اسمی باتری
- مقاومت درونی باتری
ظرفیت این محصول با شدت جریان سرد رابطه مستقیم دارد. منظور از این عبارت آن است که هرچقدر که ظرفیت باتری بالاتر باشد مقدار شدت جریان استارت سرد آن نیز افزایش پیدا می کند. اما شدت جریان آمپر سرد در این باتری ها با مقاومت درونی رابطه ی عکس دارد.
CCA در واقع همان جریان تست درجه حرارت پایین باتری است. هرچه نسبت مقدار CCA در این محصول بیشتر باشد، قدرت استارت زنی آن نیز افزایش می یابد.
بیشتر بخوانید: فهرست کامل مشخصات KMC T8
مفهوم CA و HCA روی باتری خودرو
برای آشنایی با اعداد و نوشتههای روی باتری خودرو خوب است که این دو پارامتر را نیز بشناسیم. پارامترهای CA و HCA نیز بر روی بدنه این باتری ها به نمایش گذاشته می شوند.
یکی از این دو پارامتر مخفف Cranking Amps می باشد. این پارامتر بیانگر جریانی است که باطری می تواند در دمای صفر درجه ی سانتیگراد تامین کند. پارامتر دوم مخفف Hot Cranking Amps است. این پارامتر بیانگر مقدار جریان دهی باتری در دمای ۲۷ درجه ی سانتیگراد می باشد.
این پارامتر ها نسبتی را نشان می دهند که به منظور بیان مقدار دشارژ برحسب آمپر در یک باتری نو و کاملا شارژ شده در درجه حرارت صفر درجه سانتی گراد استفاده می شود. برای مشخص کردن این مقدار به ۳۰ ثانیه زمان نیاز داشته و شرایط ثابت بودن ولتاژ ترمینال در ۲/۱ ولت یا بیشتر در هر سلول باتری باید فراهم باشد.
مفهوم RC یا ظرفیت ذخیره روی باتری خودرو
پارامتر RC یکی دیگر از پارامتر هایی است که در زمان آشنایی با اعداد و نوشتههای روی باتری خودرو باید به بررسی آن بپردازیم. این پارامتر در حقیقت همان ظرفیت معکوس است که یکی دیگر از مشخصه های فنی باطری ماشین است. از دلایل اهمیت این پارامتر اثرات افزایش مقدار بار پارازیتی در حالت کلید خاموش و در مواقع اضطراری است.
این پارامتر را می توان در یک عبارت تعریف کرد. این پارامتر مدت زمانی که طول می کشد تا یک باتری با شارژ کامل در دمای 80 درجه فارنهایت یا 26. 7 درجه سانتی گراد و با جریان 25 آمپر ساعت دشارژ شود را نشان می دهد. دقت داشته باشید که مقدار ولتاژ آن کمتر از 10. 5 ولت نشود. هر چه این پارامتر عدد بزرگتری باشد به علت وجود صفحات بزرگتر و سرب بیشتر باتری سنگین تر خواهد بود.
به زبان ساده تر هر چه این پارامتر افزایش یابد، طول عمر باتری در صورت قطع شدن منبع تغذیه آن (مولد برق یا دینام) یا روشن ماندن چراغ های خودرو افزایش خواهد یافت. به طور کلی این پارامتر با نام(Reserve Capacity) معرفی می شود. این پارمتر نسبتی است که بیانگر قدرت راه اندازی موتور توسط باتری در صورت خرابی آلترناتور (دینام) یا تسمه آن می باشد. هرچه این نسبت زیاد باشد، مقدار زمانی کارکرد خودرو در صورت خرابی آلترناتور (دینام) بیشتر است.
مفهوم AH روی باتری خودرو
این عبارت در حقیقت ظرفیت اسمی باتری می باشد. این پارامتر برابر مقدار جریانیست که در جریان ثابت دشارژ می توان در 20 ساعت از باتری گرفت به طوری که ولتاژ نهایی دشارژ در درجه حرارت 27 درجه سانتیگراد برابر 10. 5 ولت شود. آمپر ساعت برابر است با حاصل ضرب شدت جریان باتری در مدتی زمانی که طول می کشد تا باتری این شدت جریان را تامین کند.
آمپرساعت=شدت جریان×زمان
به عنوان مثال ظرفیت یک نمونه از این باتری ها که میتواند برای مدت 20 ساعت جریانی سه آمپری را تولید کند، 60 آمپر ساعت است. میزان ظرفیت باتری تحت تاثیر عوامل مختلفی تعیین می شود. مهم ترین نمونه از این عوامل عبارت اند از:
- جنس صفحات باتری
- مساحت صفحات
- الکترولیت
- چگالی دما
- و…
مفهوم Seald روی باتری خودرو
این مفهوم جنس باتری را مشخص می کند. بنابراین برای آشنایی با اعداد و نوشتههای روی باتری خودرو خوب است که با این پارامتر نیز آشنا شویم. باتری هایی که این عبارت بر روی آن ها نوشته شده است با نام باتری کلسیم نقره معرفی می شوند. این باتری ها در دماهای بالا و دربرابر خوردگی مقاومند و به همین دلیل دارای طول عمر بالاتری می باشند.
این باتری ها برای شارژ شدن به ولتاژ زیادی نیاز دارند. از طرفی این باتری ها برای شارژ شدن دوباره به مدت زمان زیادی نیاز دارند.
بیشنر بخوانید: بهترین شمع برای افزایش شتاب خودرو کدام است؟
مفهوم عبارات MF یا LM روی باتری خودرو
نوع باتری ها نیز بر روی این محصولات نمایش داده می شود. از این رو، برای آشنایی با اعداد و نوشتههای روی باتری خودرو خوب است که این مفاهیم را نیز به خوبی فراگیریم. در حالت کلی دو نوع باتری داریم که عبارتند از:
- LM
این عبارت بر روی باتری مخفف Low Maintenance می باشد. این نوع باتری ها به مراقبت کمی نیاز داشته و با نام باتری اسیدی معرفی می شوند.
- MF
این عبارت به طور کامل با نام Maintenance Free معرفی می شود. این باتری ها نیازی به مراقبت ندارند. از این رو، این بلتری ها به سرویس های دوره ای خاصی نیاز نداشته و طول عمر بالایی دارند.
تاریخ تولید و خرید باتری خودرو را چگونه تشخیص بدهیم؟
برای خرید باتری خودرو باید فاکتور های مختلفی را مد نظر داشته باشید. یکی از این موارد توجه به تاریخ تولید این باتری ها می باشد. در زمان آشنایی با اعداد و نوشتههای روی باتری خودرو متوجه می شوید که بر روی بدنه این باتری ها تاریخ تولید آن ها درج شده است. دقت داشته باشید که این باتری هایی که بیش از ۶ ماه از زمان تولید آن ها می گذرد، هیچ گونه ارزش خریدی ندارند.
دقت داشته باشید که بعد از این بازه زمانی، باتری شروع به سولفاته شدن می کند. این تاریخ را با اعداد و حروف مختلفی بر روی باتری ها نمایش می دهند. روز، ماه و سال تاریخ هر یک از این محصولات بر روی آن ها نشان داده می شوند. به طور مثال اگر 4LR21 را بر روی باتری دیدید می توانید برداشت های زیر را از آن داشته باشید.
4: سال ساخت 2014
R : علامت اختصاری نام شرکت تولید کننده
L : نشانگر ماه ساخت که ماه دوازدهم میلادی (سپتامبر) است.
21: روز تولید باتری
کلام آخر
آشنایی با اعداد و نوشتههای روی باتری خودرو کمک می کند تا شما بتوانید نمونه مناسب تری از این محصولات را انتخاب کرده و خریداری کنید. قبل از خرید این باتری ها همه این اطلاعات را مورد بررسی قرار داده و بر اساس نیاز خودرو خود، نمونه مناسبی از آن ها را انتخاب کرده و خریداری نمایید. در غیر این صورت، باتری خریداری شده کیفیت لازم را نداشته و یا این که برای خودرو شما مناسب نخواهند بود.